Dezmembrari auto
Piese auto ANSDAR  

ANSDAR - Asociatia Nationala a Societatilor de Dezmembrare Auto

Asociatia Nationala a Societatilor de Dezmembrari Auto si Reparatii

logo-ANSDAR
Menu
Despre ANSDAR
Aderare la ANSDAR
Autorizare agenti ec.
Comunicat de presa
Manager VSU
Proiecte ANSDAR
Depoluare
News
Evenimente
Noutati
Legislatie
Contact
Legaturi utile
 
Tratarea VSU

CARE SUNT PASII  IN A TRATA CONFORM UN VEHICUL SCOS DIN UZ IN UE  ?

 

 Pasul 1: Depoluarea

 Primul pas al tratamentului consta in depoluarea vehiculului. Acesta este curatat de toate fluidele periculoase care polueaza mediul precum: uleiul uzat, lichidul de frana, antigel, combustibil, etc. Fluidele sunt stranse in containere adecvate care apoi sunt trimise companiilor autorizate  pentru o reciclare adecvata. Nici macar o picatura nu ajunge in natura!

       

Pasul 2: Inlaturarea altor componente periculoase

 Acest pas consta in inlaturarea tuturor celorlalte componente periculoase cum ar fi: bateriile, compenentele ce contin mercur, electronicele etc. De asemenea sunt inlaturate si alte componente ca sticla, plasticul, anvelopele, convertorii catalitici, acestea fiind colectate corespunzator si predate pentru reciclare.

 

Pasul 3: Componente pentru refolosire

 Componentele si piesele care pot fi refolosite si care nu prezinta un potential pericol pentru mediu sau pentru siguranta in trafic – ceea ce in terminologia noastra se numeste “Safe Re-Use”( Reutilizare Sigura) – sunt dezasamblate cu grija. Caroseria vehiculului este trimisa la presat si fragmentat pentru a se refolosi si economisi totodata resursele naturale.

 

Pasul 4: Testarea si depozitarea

 Componentele care sunt dezasamblate pentru refolosire, sunt controlate si testate cu grija, repartizandu-le coduri de clasificare precum si informatii referitoare la  marca, model, si tipul de masina cu care se potrivesc. Toate aceste informatii sunt apoi introduse intr-un sistem modern de computere- sistem care ne permite noua, atunci cand tu ca si client cauti o anumita piesa sau ansamblu, sa iti vindem piesa cea mai potrivita din masina cea mai potrivita- etapa a "Refolosirii Sigure". Astfel, cei care recicleaza vehicule nu se vor mai uita in depozit dupa piese, ci in calculator, si iti vor da un raspuns imediat daca o componenta este sau nu disponibila in stoc.

 

Pasul 5: Refolosirea

 De ce sa cumperi o componenta noua  pentru o masina folosita cand exista componente pe care le poti refolosi, care se potrivesc masinii pe care o ai si care sunt etichetate, clasificate si marcate, la un pret mai mic si cu o garantie potrivita? Aceasta este cea mai buna alegere pentru mediu si pentru buzunarul tau!