CARE SUNT PAȘII ÎN A TRATA CONFORM UN VEHICUL SCOS DIN UZ ÎN UE ?

Pasul 1: Depoluarea

Primul pas al tratamentului constă în depoluarea vehiculului. Acesta este curățat de toate fluidele periculoase care poluează mediul precum: uleiul uzat, lichidul de frână, antigel, combustibil, etc. Fluidele sunt strânse în containere adecvate care apoi sunt trimise companiilor autorizate  pentru o reciclare adecvată. Nici măcar o picătură nu ajunge în natură!

Pasul 2: Înlăturarea altor componente periculoase

Acest pas constă în înlăturarea tuturor celorlalte componente periculoase cum ar fi: bateriile, componentele ce conțin mercur, electronicele etc. De asemenea sunt înlăturate și alte componente ca: sticla, plasticul, anvelopele, convertorii catalitici, acestea fiind colectate corespunzător și predate pentru reciclare.

Pasul 3: Componente pentru refolosire

Componentele și piesele care pot fi refolosite și care nu prezintă un potențial pericol pentru mediu sau pentru siguranța în trafic – ceea ce în terminologia noastră se numește “Safe Re-Use” (Reutilizare Sigură) – sunt dezasamblate cu grijă. Caroseria vehiculului este trimisă la presat și fragmentat pentru a se refolosi și economisi totodată resursele naturale.

Pasul 4: Testarea și depozitarea

Componentele care sunt dezasamblate pentru refolosire, sunt controlate și testate cu grijă, repartizându-le coduri de clasificare precum și informații referitoare la  marcă, model și tipul de masină cu care se potrivesc. Toate aceste informații sunt apoi introduse într-un sistem modern de computere - sistem care ne permite nouă, atunci când tu ca și client cauți o anumită piesă sau ansamblu, să îți vindem piesa cea mai potrivită din mașina cea mai potrivită - etapa "Refolosirii Sigure". Astfel, cei care reciclează vehicule nu se vor mai uita în depozit după piese, ci în calculator, și îți vor da un răspuns imediat dacă o componentă este sau nu disponibilă în stoc.

Pasul 5: Refolosirea

De ce să cumperi o componentă nouă pentru o mașină folosită când există componente pe care le poți refolosi, care se potrivesc mașinii pe care o ai și care sunt etichetate, clasificate și marcate, la un preț mai mic și cu o garanție potrivită? Aceasta este cea mai bună alegere pentru mediu și pentru buzunarul tău!